Luckans Land 2021

Luckans Land i Lindesberg tillbaka!!

Luckans Land i Lindesberg tillbaka!! Efter åtta års uppehåll återstartar Bergslagens Spektakelteater Luckans Land – den levande adventskalendern i Lindesberg. I år är det Norrtullstorget som blir spelplatsen där olika luckor (=uppträdanden) kommer att ske.

kl 18.00 från 1 december till den 23:e. På Julafton är det klockan 12.00 som gäller. Kom i julstämning med Lindesbergs rika kulturliv! Ingen kostnad och alla är välkomna..

Årets upplaga av ”24 ögonblick i Luckans Land – landet där allt kan hända och vad som helst kan hända” kommer att utspelas på och kring Norrtullstorget: Det kan vara ute, i butikslokaler eller kanske på biblioteket. Uppträdandena är mellan 10-15 minuter långa och kommer att bestå av allehanda kulturella uttryck (sång, musik, teater…).

Bergslagens Spektakelteater hoppas på samma breda uppslutning som då det senast begav sig (år 2009-2012) – såväl bland deltagande ”lucköppnare” som publik. Den levande adventskalendern i Lindesberg hade premiär 2009 med totalt 120 medverkande, över 1.500 personer i publiken och drygt 5.500 visningar på YouTube där ”Ögonblick i Luckans Land” finns dokumenterade.

2011 Lucka 24

”Ett bokstavligt talat levande bevis på att Lindesberg har ett mycket brett och levande kulturliv”, sade Stefan Jansson 2011 då Lindesbergs levande adventskalender återkom för tredje året.

Se samtliga 24 lucköppningar genom att besöka Spektakelteaterns YouTube-kanal