Flydda Tider

Flydda Tider 2022

Flydda Tider 11-14 augusti 2022

Flydda Tider spelas 2022 för 3:e året i rad. Flydda Tider är baserat på appen ”Kultur Lindesberg – 100 gravar du måste se innan du dör”. I år fortsätter vi alltså vår vandring med andra berättelser och levnadsöden ur Lindebergs brokiga persongalleri. Under Flydda Tider – som spelas ute längs Lindesbergs gator, kan – och kommer – allt att hända!

Vad handlar det om i år?

I år förutom att vi gör en helt ny vandring och upptäcksfärd genom stadens gator kommer vi träffa den vida berömda Lydia Hedberg mer känd som Bergslagsmor som turnerade runt om och i landet och nådde stor framgång även på andra sidan Atlanten, hennes bana och karriär inleddes här i Lindesberg. Vi kommer också få möjlighet att träffa murarmästare Moberg, fröken Elsa Rubin och kalaskokerskan Johanna Serafia Ottinger. Förutom detta träffar vi Oktavia från fattigstugan och de barn som bor där, dessutom får vi lära känna Ellen Gahn född Silfverstolpe och hennes dotter Märta Gahn som ska växa upp och bli en av våra mest berömda textilkonstnärinnor. Som om detta inte vore nog blir vi i publiken ledsagade av poliskonstapeln Johan Eriksson mer känd under namnet ”Svarta handen”.

OBS att inga hundar är välkomna i år. Detta på grund av att vi under föreställningen går in på ett flertal privata tomter där det finns katter och efter ett flertal incidenter förra året med väldigt många hundar i publiken (där vi också fick avbryta föreställning på grund av hundar) har vi i Flydda Tider-gänget beslutat detta.

Biljetter till 2022 års Flydda Tider

Flydda Tider 2021

Flydda Tider Af

Flydda Tider spelas längs Lindesbergs gator

Flydda Tider har spelats under både 2020 och 2021. Nu planeras det för att fortsätta denna historiska odyssé även sommaren 2022. Flydda Tider är baserat på appen ”Kultur Lindesberg – 100 gravar du måste se innan du dör”. Nu fortsätter vi alltså vår vandring med andra berättelser och levnadsöden ur Lindebergs brokiga persongalleri. Under Flydda Tider – som spelas ute längs Lindesbergs gator, kan – och kommer – allt att hända!

Flicka som ödelade hela staden och andra öden

Sommaren 2021 fick vi träffa fotografen och den stora donatorn Ida Telland, superkargören vid flera av Ostindiska kompaniets resor, Lars Gothén. Och dessutom den stora kulturpersonligheten och bokhandelsägarinnan Eva Blomberg! Man fick även höra barnen och flickan som av misstag orsakade branden som ödelade hela staden 1869. Ni träffade också ”Kungen av Linde” samt hans fru Christina Helena Wågstrand. Samt lära känna krogidkerskan Fia i Linde och höra artisten och orkesterledaren Sven Arefeldt brista ut i sång!