Bergslagens Spektakelteater Presenterar

Korpspelen

I GAMMELBO 28/6-5/7

Bergslagens Spektakelteater Presenterar

Korpspelen

I GAMMELBO 28/6-5/7

KORPSPELEN 28 juni - 5 juli 2022

Korpspelen var planerad att sättas upp redan sommaren 2020 i Ramsberg men pandemin har gjort att vi fått vänta. Men till sommaren 2022 ska det till slut bli av! Föreställningen är en varieté med 22 scener och nästan 50 personer i ensemblen. Uppsättningen är den största Spektakelteatern hittills har gjort. Spelplats för föreställningen är flyghangaren Aerodromen som inte ligger långt från Gammelbo gård utanför Ramsberg i norra Lindesbergs kommun, en helt unik spelplats i ett gammalt segelflygshangar.

Föreställningar:

28 juni kl.19.00 (premiär),  29 juni kl.19.00,  1 juli kl. 19.00,  2 juli kl.19.00,  3 juli kl. 14.00,  3 juli kl.19.00,  5 juli kl.19.00. I biljettpriset INGÅR även fika under teaterpausen. 

Om Korpspelen: Formen för föreställningen blir en blandning av dåtid, nutid och framtid, med mindre segment, blandad anakronistisk musik, i en slags varitéform. Scenografin blir delvis filmad så för första gången jobbar vi med rörliga bilder och bildmediet. Föreställningen kommer också handla om vad som är centrum och vad som är avkrok. Ramsberg har för nästan ett ögonblick sen varit fullständigt livsavgörande för Sveriges framgång och ekonomi. Ramsberg har precis som Bergslagen utgjort en mittpunkt, ett hjärta, ett centrum. Helt plötsligt är Ramsberg världens utkant. Och kommer framförallt fram i mediabevakning genom protester. T.ex. genom ”Biblioteksupproret” 2016. Vem och vad avgör vad som är mittpunkt och centrum? Kanske kommer vi i föreställningen fram till att Ramsberg är centrum i världen?

Många historiska personer passerar revy i föreställningen:

  • Krister Klasson Horn af Åminne (rättshaveristen på Gammelbo gård),
  • Bergsrådet Daniel Tilas
  • Lasse-Maja (vår första offentliga trans-person)
  • Elsa Beskow och många fler.

Vi hanterar bergsbrukens framväxt, invandring av finnar, tyskar och valloner och dagens invandring. Vi berör industrialisering och biblioteksuppror. Det blir teater, film, rörelse, sång och musik i en svårslagen blandning. Vi kommer också ha en trio musiker som ackompanjerar föreställningen.

Spelplats: Det gamla flyghangaren Aerodromen i närheten av Gammelbo gård utanför Ramsberg, knappt 3 mil norr om Lindesberg.

Pausfika: Under pausen mellan akterna kommer fika att serveras utan extra kostnad. Detta görs möjligt via vårt fina samarbete med Gammelbo Byalag, Ramsberg – en bygd i Bergslagen och Ramsbergs Ryttarförening!

Vägbeskrivning: Googla ”Gammelbo gård” (koordinater 59.771334, 15.382569). Från Gammelbo gård är vägen till Aerodromen ordentligt skyltad.

varmt välkommen!!!

1400
platser kvar
7
Föreställningar kvar
100 %

Stort tack till våra partners och sponsorer som gör detta möjligt!!

Stort tack till våra partners och sponsorer som gör detta möjligt!!