Bergslagens Spektakelteater Presenterar

Korpspelen

I ÖSARHYTTAN

Premiär 2022

Bergslagens Spektakelteater Presenterar

Korpspelen

I ÖSARHYTTAN

Premiär 2022

KORPSPELEN 2022

Premiär 2022.

Plats för detta: GLOBEN i Ösarhyttan.

Programförklaring: Formen för föreställningen blir en blandning av dåtid, nutid och framtid, med mindre segment, blandad anakronistisk musik, i en slags varitéform.Scenografin blir delvis filmad så för första gången jobbar vi med rörliga bilder och bildmediet. Ungefär 20 olika ”nummer”.

Föreställningen kommer också handla om vad som är centrum och vad som är avkrok. Ramsberg har för nästan ett ögonblick sen varit fullständigt livsavgörande för Sveriges framgång och ekonomi. Ramsberg har precis som Bergslagen utgjort en mittpunkt, ett hjärta, ett centrum. Helt plötsligt är Ramsberg världens utkant. Och kommer framförallt fram i mediabevakning genom protester. T.ex. genom ”Biblioteksupproret” 2016. Vem och vad avgör vad som är mittpunkt och centrum? Kanske kommer vi i föreställningen fram till att Ösarhyttan är centrum i världen?

Många historiska personer passerar revy i föreställningen:

  • Klas Klasson Horn af Åminne (rättshaveristen på Gammelbo gård),
  • Bergsrådet Daniel Tilas
  • Lasse-Maja (vår första offentliga trans-person)
  • Elsa Beskow och många fler.

Vi hanterar bergsbrukens framväxt, invandring av finnar, tyskar och valloner och dagens invandring. Vi berör industrialisering och biblioteksuppror. Det blir teater, film, rörelse, sång och musik i en svårslagen blandning. Vi kommer också ha en trio musiker som ackompanjerar föreställningen.

varmt välkomna!!!

1400
platser kvar
7
Föreställningar kvar
100 %

Stort tack till våra partners och sponsorer som gör detta möjligt!!

Stort tack till våra partners och sponsorer som gör detta möjligt!!